Translate »
DutchEnglish
DutchEnglish

I QUIT THE JOB!

And that feels goood!

Morgen is het zover, m’n laatste dag. De hele dag, eigenlijk al de hele week, vragen collega’s aan me hoe dat nu voelt… Ik voel me bijna verplicht om iets te voelen maar eerlijk gezegd voel ik vrij weinig. Ik ben redelijk neutraal. Ik denk de hele tijd ‘dat zal nog wel komen…’ maar ik denk het eigenlijk niet. Vandaag vroeg Liset [mijn collega] wat ik nog wilde doen voordat ik stop. Zij dacht aan ‘werkgerelateerde dingen’ terwijl ik alleen maar kon bedenken dat ik ‘s ochtend m’n thermoskan met champagne zou vullen in plaats van met thee. Gelukkig houdt zij ook wel van een kannetje champagne dus die gaat morgen mee naar werk.

Morgen alweer. Anderhalve maand geleden dacht ik dat ik nog héél veel tijd had maar waar is die tijd in vredesnaam gebleven? Meestal als je een maand terug gaat in de tijd dan kom je tot de conclusie dat er eigenlijk weinig veranderd is maar WOW! Things are changing. Precies wat ik wilde. Ik heb zin in ongeregeldheid! Ik kan niet wachten om straks niet meer elke dag te weten wat ik de volgende dag ga doen… om de hele dag te doen wat ík wil in plaats van wat anderen willen dat ik doe. Want eerlijk is eerlijk, al vond ik m’n baan nog zo leuk, natuurlijk wandel ik liever door de bergen dan dat ik binnen achter m’n computertje zit en wie heeft er nu geen zin om 10 dagen te mediteren? :)

Als ik er over na ga denken dan is het misschien toch wel gek dat ik morgen voor de laatste dag het kantoor in stap waar ik 2 jaar lang heb gezeten. Maar dat is als ik er echt over na ga denken. En waarom zou ik? Morgen zal ik waarschijnlijk zeggen dat ik het ‘oh zo ga missen’ en ‘dat ik zeker nog een keer terug kom’ maar ga ik het echt missen? Not now I know what’s about to come. Er wordt vaak gezegd dat een mens niet goed om kan gaan met veranderingen, maar als de verandering er eenmaal is dan zijn we ook zo snel weer gewend aan het ‘nieuwe’. En dan het hele ‘we houden contact’ verhaal terwijl we allemaal weten dat dat verwaterd zodra ik de deur achter me dicht trek… 1 of 2 misschien, maar daar houdt het wel mee op. Er komen weer nieuwe mensen in mijn leven waar ik (kortstondig) blij van ga worden. Verzetten tegen een verandering heeft geen zin, probeer het te accepteren als het er eenmaal is.

Eerst nog maar eens een avondje goed drinken, zoals wij dat heel goed kunnen. Bedankt voor de mooie tijd, see you somewhere in this very pretty world!

life begins at the end of your comfort zone