Translate »
DutchEnglish
DutchEnglish

One happy Caravan

Even weg uit de stad. Weg van de drukte van de afgelopen tijd. Even alleen mijn boek en ik.

Maar waarheen dan? Zo veel opties. Shit. Keuzes. Dat is nu juist net wat ik niet wilde. Want voor degene die mij nog niet kennen… ik ben niet zo goed met keuzes. Ik wil het onmogelijke: het perfecte.

Zeker 4 uur zoek-tijd heeft er in gezeten. Veluwe? Ja leuk. Zoek: Airbnb, booking… Niks leuks. Opnieuw. Zeeland? Ook leuk maar niet leuk genoeg opties. Opnieuw. Texel? Wel oké maar ook geen perfecte accommodatie. Want stel dat ‘t regent… dan wil ik ook leuk van binnen. Op nieuw. Ok, iets met paarden dan! 4 mails; kan ik er ook paardrijden? Ja, dat kan in de buurt. Hmm oké, maar toch nee. Ik wil eigenlijk toch gewoon een boek lezen en chillen.
Wat een gedoe. Ik heb al geen zin meer. Maarja… zo ga ik nooit! Oké, last shot… ‘ik geef mezelf een uur’. 2 uur later heb ik eindelijk mijn droomplek gevonden! 25 km boven Amsterdam. “The Love Wagon”. De enige caravan die ze nog hadden…Het was meant to be. Perfect van binnen en van buiten. Misschien bestaat perfectie toch.

Hij staat op een eilandje in ons eigen kikkerland. Want als je gewoon een boek wilt lezen en chillen hoef je echt geen geld uit te geven aan een dure ticket… Je gaat ’t pontje over en bingo!. Eigenlijk wilde ik sportief zijn en fietsen maar met dat blauwe barrel van mij kom ik echt niet heel veel verder dan Centraal Station. Het is een eilandje met heel veel groen, koeien en als verassing… paardjes! Nog een paar hobbels over de onverharde weg en je bent er… Als een kind op zoek naar  cadeautjes met Sinterklaas ging ik op zoek naar mijn “Love Wagon”.

Het was liefde op het eerste gezicht. Wat een heerlijk ding! Zo lief en klein. Kon gelijk al niet wachten om ’s avonds m’n campinggenoten gedag te zeggen en me terug te trekken in m’n stolpje. En het was pas 16:00.

Naast mijn liefdesnest zijn er nog veel meer van dit soort knusse caravans, waaronder de Stippen Caravan, de Roze Caravan, de Groene, de Retro en zelfs een Koe Caravan!

Daar zat ik dan… chill. Stoeltje voor m’n deur, tasje vol lekkers uitgepakt, theetje gezet… theezakje vergeten! Maar ja, je bent op de camping of je bent op de camping.  Vroeger vond ik kamperen stom maar zolang je buren zich gedeisd houden, zich niet bemoeien met wat je de hele dag doet en je een theezakje geven wanneer je die nodig hebt, kan ik me er helemaal in vinden!

Door middel van rijmpjes vind je je weg, je kunt er zwemmen, trampoline springen en zelfs een lekkere “Cap van Von” drinken. Oja en de mannen kunnen zich vermaken met een hengel of een bootje… Wat een fijne plek! En echt even weg van de drukte…

Camping 3Akers – http://www.3akers.nl/